"En kötüsünü atlattık" diyen Bakan Şimşek, tarih vererek duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yıllık enflasyonun düşüşe geçeceği zamanı açıkladı. En kötüsünün geride kaldığını belirten Şimşek, enflasyonun tek haneye ineceği yılı duyurdu.

EKONOMİ 07.06.2024, 22:44 Hakan Öksüz
"En kötüsünü atlattık" diyen Bakan Şimşek, tarih vererek duyurdu

İklim Ekonomisi Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamaya geçirdikleri ekonomi programı hakkında konuştu. 

Fiyat istikrarının tesis edilmesi için adımlar attıklarını, enflasyonun tek haneye düşürülmesi hedefiyle yola devam ettiklerini kaydeden Şimşek, "Yapısal dönüşüm ve mali disiplinin sağlanması, en nihayetinde bu kazanımların hepsinin kalıcı hale getirilmesini hedefliyoruz." dedi.

"Haziranda düşüş başlıyor"

Dezenflasyon sürecinin eşiğine geldiklerini vurgulayan Şimşek, "İlerleyen aylarda enflasyonda kalıcı düşüşlerin yaşandığını göreceğiz. İlk senenin, geçiş yılı olduğunu belirtmiştik. Bu süreçte baz etkisiyle yıllık enflasyonun yükseleceğini, daha sonra inişe geçeceğini açıklamıştık. En kötüsünü geride bıraktık. Haziran itibarıyla yıllık enflasyonda düşüşler başlıyor, ağustosta ise keskin düşüşlere hazır olun." ifadelerini kullandı.

"2026'da enflasyon tek haneye inecek"

Geçici çözümler peşinde olmadıklarını söyleyen Bakan Şimşek, "Bütçe açığını 2025 yılında büyük olasılıkla yüzde 3'ün altına çekeceğiz. Ekonomi programı saat gibi çalışıyor. Yatırımcı güveninin arttığını görüyoruz. Önümüzde bir fırsat penceresi var. Sabırlı olursak 2026 itibarıyla yıllık enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)