İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'ne hitap edecek

Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi liderler tarafından Amerika'ya davet edilen İsrail Başbakanı Netanyahu, 24 Temmuz'da ABD Kongresine hitap edecek.

DÜNYA 07.06.2024, 12:20 08.06.2024, 15:54 Hanife
İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'ne hitap edecek

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'ne hitap edecek

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, 24 Temmuz'da ABD Kongresi'ne hitap edeceği duyuruldu. Netanyahu hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi liderler tarafından davet edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, 24 Temmuz'da ABD Kongresindeki ortak oturumda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, katılımcılara hitap edeceğini bildirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, X platformundan attığı tweet de, Netanyahu'nun, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin davetini kabul ettiğini duyurdu.

Açıklamada, 24 Temmuz'daki kongrede Netanyahu'nun konuşacağını duyuran Johnson şu ifadelere yer verdi:

"İsrail hükümetinin bölgede barış sağlama konusundaki vizyonlarını duymayı dört gözle bekliyoruz." 

Konuya İlişkin Netenyahu’dan Açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Netanyahu ise İsrail'i ABD kongresi önünde temsil etme fırsatından etkilendiğini belirterek şu sözlere yer verdi:
"İsrail'i yok etmek isteyenlere karşı haklı savaşlarıyla ilgili gerçekleri Amerikan halkının temsilcilerine ve tüm dünyaya sunacağını"

NE OLMUŞTU?

31 Mayıs’ta ABD Kongresindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler İsrail ile dayanışmalarını göstermek amacıyla Kongre'deki ortak oturumda hitap etmesi için Başbakan Binyamin Netanyahu'yu davet etmişlerdi.

Davet, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell ve Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer tarafından Netanyahu'ya gönderilmişti.

ABD'de savaş karşıtı tutumuyla bilinen ve Gazze politikasından dolayı İsrail ile ABD'yi eleştiren bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, bu gelişme üzerine, Netanyahu'nun bir "savaş suçlusu" olduğunu vurgularken onun konuşacağı oturuma kesinlikle katılmayacağını belirtmişti.

Ayrıca ABD'de Senatörlerden Peter Welch, Jamaal Bowman, Jeff Merkley ile Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Netanyahu'ya davet gönderilmesini eleştirmişti.

Yorumlar (0)