Biden, kabine üyelerini Twitter'dan duyurdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini kazan Joe Biden, kabine üyelerinden 6'sını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. 

DÜNYA 24.11.2020, 13:35
Biden, kabine üyelerini Twitter'dan duyurdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım günü düzenlenen başkanlık seçimleri oldukça tartışmalı bir şekilde geçmişti. Demokratların adayı Joe Biden, kritik eyaletleri almayı başarmış, 306 delegeye sahip olarak başkanlık seçimlerini kazanmıştı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise 232 delegede kalmıştı. Seçimlere hile karıştığını ve bunun peşini bırakmayacağını sık sık dile getiren Trump, sonunda pes etmiş, geçiş sürecinin başlatılması için GSA'nın (Genel Hizmetler İdaresi) Başkanı Emily Murphy ile ekibine tavsiyede bulunduğunu ifade etmişti. 

Başkanlık seçimlerini kazanan Biden, ilk olarak Antony Blinken'ı dışişleri bakanlığı görevine getirdi. Biden, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile kabine üyelerinden 6'sını açıkladı. 

Dış politika ve millî güvenlik ekibinin ilk üyelerini duyuracağını belirten Biden, başka hiçbir milletin tek başına yaşayamayacağı kadar kritik problemleri çözüme kavuşturabilmek amacıyla söz konusu üyelerin görev başında olacağını ifade etti.

Biden, Amerikan liderliğini tekrar kurmak için vakit geldiğine dikkat çekerek, kabine üyelerinin bunu başarabileceğine yönelik inancının olduğunu kaydetti. 

Twitter hesabını aktif kullanabilir

Yeni kabine üyelerine sonsuz bir güven duyduğunu belirten Biden, Trump gibi Twitter hesabını aktif olarak kullanacağa benziyor. 

İşte Biden tarafından duyurulan 6 isim:

- Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan,

- Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines,

- İklim Değişikliği Özel Temsilcisi John Kerry,

- Dışişleri Bakanı Antony Blinken,

- BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield,

- İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas.

Yorumlar (0)