Dünyanın en zengin ikinci insanı artık Bill Gates değil

Son zamanlarda servetini 7 milyar doların üzerinde arttıran Elon Musk, Bill Gates'in de önüne geçerek Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde ikinci sıraya adını yazdırdı.

DÜNYA 24.11.2020, 13:33 24.11.2020, 13:37
Dünyanın en zengin ikinci insanı artık Bill Gates değil

Dünyaca ünlü SpaceX ve elektrikli araç firması Tesla'nın da sahibi Elon Musk, şirketlerinin artan hisseleriyle birlikte servetine servet katmayı sürdürüyor.

Özellikle pandemi sürecinde ayağa kalkarak hızla değer kazanmayı sürdüren Tesla ile ciddi gelir elde eden Elon Musk, son günlerde servetine 7,2 milyar dolar daha eklemeyi başardı.

Dünyanın en zengin ikinci insanı oldu

Elon Musk, son dönemlerde Tesla hisselerinin 520 doların üzerine çıkmasıyla beraber 128 milyar dolarlık servetine ulaştı ve Bill Gates'i ufak bir farkla gçerek dünyadaki en zengin ikinci insan oldu.

Milyarderler endeksine detaylı bir şekilde bakıldığında, Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos'un açıkça lider olduğu görülebiliyor. Fakat Elon Musk, son dönemlerdeki ani yükselişiyle beraber aradaki farkı kapatmaya başladı.

Elon Musk'ın yıl başında 27,6 milyar dolarlık serveti bulunuyordu. Aradan geçen 11 aylık süreden sonra servetini 4 buçuk kat arttırmayı başardı.

Yorumlar (0)