Belçika’da enflasyon zirveye ulaştı

Bütün dünya üzerinde yükselmeye başlayan enflasyon rakamları Avrupa ülkelerini de etkisi altına almaya başladı. Bu zamana kadar görülmemiş oranları görmeye başlayan ülkeler arasına Belçika’da dahil oldu. Ülkede ağustos dönemi için belirlenen enflasyon 46 senenin zirvesine çıkarak yüzde 9,94 oldu.

DÜNYA 30.08.2022, 17:38 31.08.2022, 11:03
Belçika’da enflasyon zirveye ulaştı

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel) tarafından ülkenin ağustos dönemi enflasyon bilgileri açıklandı. Alınan bilgilere göre, Belçika bu zamana kadar görmediği enflasyon rakamına ulaştı. Ülkede ağustos ayında yüzde 9,94 olan enflasyon rakamı ile 1976 senesinden beri belirlenen en yüksek düzeye ulaşıldı.

Birçok sektör enflasyondan etkilendi

Ağustos ayında Belçika'da yaşanan enflasyon artışı birçok sektörü de etkisi altına almış durumda. Fiyat artışlarının en fazla hissedildiği alanlar kişisel bakım ürünleri, et, otel odası, alkollü içecekler, tatlı, giyim, tahıl ürünleri, ekmek, doğalgaz ve elektrik olarak gerçekleşti. Enerjide piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ise yüzde 49,81 oranına ulaştı.

Görülmemiş rakamlar ortaya çıktı

Bilgilendirmelere göre, ülkede temmuz döneminde yüzde 9,62 olarak belirlenen enflasyon, ağustos ayında 9,94'e ulaştı. Bu şekilde Belçika’da enflasyon, Mart 1976 yılından bu zamana kadar belirlenen en yüksek düzeyi görmüş oldu.

Ülkede en son 46 sene öncesinde enflasyon oranları yüzde 9,96 düzeylerinde ölçülmüştü. Belçika’da, çekirdek enflasyon oranı ise ağustos ayında yüzde 5,74 miktarına yükseldi.

Yorumlar (0)