Belçika'dan PKK açıklaması: Provokasyonlar durmalı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, terör örgütü PKK’ya ilişkin yaptığı açıklamada “PKK gibi, terör örgütü olarak sınıflandırılan bir örgüte sempati gösterisi yapmak ve provokasyonda bulunmak tolere edilemez” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 27.03.2024, 19:59 28.03.2024, 16:08 Şeyda Gül
Belçika'dan PKK açıklaması: Provokasyonlar durmalı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, son günlerde terör örgütü PKK yandaşlarının, ülkenin farklı yerlerinde Türkleri hedef alarak düzenlediği saldırılara ilişkin konuştu. Belçika'da düşünce ve ifade özgürlüğü içinde yaşandığını belirten Başbakan De Croo, PKK gibi, terör örgütü olarak sınıflandırılan bir örgüte sempati gösterisi yapmanın ve provokasyonda bulunmanın tolere edilemez olduğunu söyledi.

Provokasyonlar durmalı

PKK'nın Avrupa'da da terör örgütü olarak kabul edildiğini vurgulayan Başbakan De Croo, “Provokasyonlar durmalı” mesajını açıkça vermek istediklerini kaydetti. Şiddet olaylarına yurt dışından gelen çok sayıda kişinin de katıldığını kaydeden De Croo, “Ancak bunun yurt dışından organize edildiğine dair elimizde herhangi bir bulgu yok” dedi.

Yorumlar (0)