Bağdadi operasyonunu birlikte yapmışlar!

ABD'nin DEAŞ'lı teröristbaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen operasyonu YPG/PKK/SDG'li teröristbaşı Mazlum Kobani ile düzenlediği ortaya çıktı.

DÜNYA 27.10.2019, 11:32 27.10.2019, 16:00
Bağdadi operasyonunu birlikte yapmışlar!

Bir süredir gündemdeki yerini koruyan SDG'li sözde komutan Mazlum Kobani, ABD'nin Bağdadi'nin öldürüldüğünü iddia ettiği operasyonu birlikte yaptıklarını söyledi. Teröristbaşı Kobani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Amerika Birleşik Devletleri ile ortak bir istihbarat çalışmasından sonra başarılı ve tarihî operasyon" ifadesini kullandı. Böylece ABD'nin, bir teröristbaşını öldürmek için bir başka teröristbaşından yardım aldığı ortaya çıkmış oldu. İşte Mazlum Kobani, Mazlum Abdi, Şahin Cilo ya da Ferhat Abdi Şahin'in hem İngilizce hem Arapça paylaştığı tweet şu şekilde:

Mazlum Kobani ayrıca, Ebubekir el-Bağdadi'yi öldürmek için ortak bir operasyon gerçekleştirene kadar beş aydır sahada ortak bir işbirliği ve doğru izleme yapıldığı paylaşımında bulunarak operasyona katılan herkese teşekkür etti. Teröristbaşının paylaşımında Donald Trump'ı ve Amerikan Ordusunu etiketlemesi dikkat çekti. 

Bağdadi öldürüldü mü?

ABD basınında yer alan haberlere göre Pentagon yetkilileri, dün gece düzenlenen operasyonda DEAŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğüne inandıklarını fakat durumu teyit etmek için derinlemesine çalışma yürüttüklerini bildirmişti.

Söz konusu haberlerde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "DEAŞ teröristbaşı Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söylediği bildirilmişti.

Yorumlar (0)