Ayasofya kararı, Rus Komünistleri Partisi'ni kudurttu!

Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşması, Rusya'nın Komünistleri Partisi'ni çılgına çevirdi. Rusya'nın Komünistleri Partisi küstah bir çağrıda bulundu.

DÜNYA 12.07.2020, 11:45
Ayasofya kararı, Rus Komünistleri Partisi'ni kudurttu!

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'yı müze statüsüne sokan Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya'nın yeniden cami hüviyetine kavuşması sonrası dünyadan Türkiye'ye karşı skandal açıklamalar ve çağrılar gelmeye devam ediyor.

Rusya'nın Komünistleri Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Sidorov da hazımsızlar arasında yerini aldı.

Bir komünist olarak, bin yılı aşkın tarihi olan bir ülkenin vatandaşı olarak fikrini dile getirdiğini belirten ve bu fikrin partisindeki pek çok komünistin fikri olduğunu söyleyen Yaroslav Sidorov, Rusya vatandaşlarına seslenerek, Türkiye hükümetinin Ayasofya'ya müze statüsünü iade etmediği sürece Türkiye'ye seyahat etmemelerini istedi.

Türkiye'nin, Rusya ile diğer ülkelerin dinî ve insani kurumlarının defalarca yaptığı açıklamaları dikkate almadığını vurgulayan Yaroslav Sidorov, Rusya hükümetiyle Rus toplumunun Türkiye'nin bu davranışına güçlü bir cevap vermesi gerekmektiğini savundu.

Yorumlar (0)