Avrupa Birliği Ukrayna için fon kurulmasını istiyor

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’yı mali açıdan desteklemek maksadıyla dayanışma fonu kurulmasını istediklerini kaydetti.

DÜNYA 18.03.2022, 23:40 20.03.2022, 13:05
Avrupa Birliği Ukrayna için fon kurulmasını istiyor

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’yı mali açıdan desteklemek amacıyla dayanışma fonu kurulmasını istediklerini kaydetti.

Michel, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile beraber gerçekleştirmiş olduğu telefon görüşmesi sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Ukrayna’ya Zelenskiy ile nasıl daha fazla destek sağlanabileceğini görüştüklerini kaydeden Michel, Rusya ve Ukrayna arasında süren müzakerelerde somut unsurları değerlendirdiklerini ifade etti.

“Ukrayna bir dayanışma fonu oluşturmalı”

Michel konuya ilişkin, “Ukrayna’da vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve temel hizmetlerin sağlanmasına yardımcı olmak maksadıyla Ukrayna Dayanışma Fonu oluşturulmasını destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kısa vadede fonun Ukrayna’da hükümetin, savunma çabalarının, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına katkı vereceğini söyleyen Michel, uzun vadede fonun tekrar ülkenin inşasında kullanılabileceğini ifade etti.

Michel, ortakların uluslararası bağış konferansıyla Ukrayna Dayanışma Fonu’na katkı verebileceklerini kaydederek, fonun Ukrayna’nın mali konulardaki ulusal egemenliğini güçlendirebileceğinin altını çizdi.

“Avrupa Birliği, Ukrayna’nın yanında olmayı sürdürecek”

Michel, geniş bir savaş karşıtı koalisyon oluşturduklarını anımsatarak, “Avrupa Birliği, Kremlin’in saldırganlığı karşısında Ukrayna’nın yanında olmayı sürdürecek.” dedi.

Michel, Ukrayna’ya mali, siyasi ve insani desteğin devamına ilişkin gelecek hafta Brüksel’de gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde görüşüleceğini anımsattı.

Yorumlar (0)