Aşı olanlara neden virüs bulaşıyor? 

İsrail, aşı olan kişilerin neden enfekte olduğu hakkında yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre insanların aşıya rağmen yeniden enfekte olmasının sebebi, antikor seviyesinin düşük olması. 

DÜNYA 03.11.2021, 09:54
Aşı olanlara neden virüs bulaşıyor? 

Dünya, Covid-19 salgını ile mücadele etmeye devam ederken hem virüs hem de aşı hakkında çeşitli araştırmalarda bulunuyor. Günlük vaka sayılarının tekrar yükselmesi ve bunun aşıya rağmen olması endişelere yol açıyor. İsrail, insanların aşı olduktan sonra neden enfekte olduğune dair yeni bir araştırma gerçekleştirdi.  



Sebebi antikor seviyesi 

İsrailli bilim insanları tarafından yapılan ve uluslararası tıp dergilerinde yayınlanan çalışmaya göre 1497 tam aşılı sağlık çalışanına ait veriler incelendi. BioNTech aşısı olan 1497 kişiden 39 kişi, Covid-19 virüsüyle enfekte oldu.  

Diğer yandan 39 vakadan 22’si, Covid-19 teşhisinin ardından antikor testi yaptırdı. Verilere göre enfekte olan kişilerin antikor seviyelerinin düşük olduğu ve hastalık sürecinde her geçen gün daha da düştüğü aktarıldı. 



Hastalığı oldukça hafif geçirdiler 

39 enfekte sağlık çalışanı, tam aşılı olmalarından kaynaklı olarak hastalığı oldukça hafif geçirdiler ve hiçbiri hastaneye kaldırılmadı. Genel olarak vakalarda sık sık görüşen solunum tıkanıklığı, kas ağrısı, koku ve tat kaybı gibi semptomlar ortaya çıktı. 39 hastanın çoğunda yüksek ateş görülmezken zaman zaman öksürük meydana geldi. Bu 39 kişinin yaş ortalaması ise 42 olarak ifade edildi. 

Yorumlar (0)