"Artık daha fazla bekleyemeyiz"

Madrid'in merkezinde düzenlenen "İklim için Yürüyüş" temasında yapılan yürüyüşe 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, oyuncu Javier Bardem ile şarkıcı Macaco gibi isimler katıldı.

DÜNYA 06.12.2019, 23:14
"Artık daha fazla bekleyemeyiz"

25. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP25) ev sahipliği eden İspanya'nın başkenti Madrid'in sokakları adeta doldu taştı.

"İklim için Yürüyüş" temasında yapılan yürüyüşe 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, oyuncu Javier Bardem ile şarkıcı Macaco gibi isimler katıldı.

En az yüz bin kişinin katıldığı gösteride, "Başka bir dünya yok" sloganları atılarak, siyasetçilere "eyleme geçin ve değişin" çağrısı yapıldı.

Aktör Javier Bardem ile şarkıcı Macaco ve Amaral gibi ünlüler de iklim değişikliğine karşı yürüyenler arasındaydı.

Fenomen haline gelen İsveçli 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, gösteri öncesinde 4 aktivist gençle basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Aktif haldeyiz ama bu siyasi eyleme dönüşmüyor"

Kendisini, iklim değişikliğine karşı ortaya çıkan gençlik hareketinin küçük bir parçası olarak gördüğünü belirten Thunberg, "Aktivistler olarak her geçen gün büyüyoruz ve daha çok çalışıyoruz. Bir yıldır aktif haldeyiz ama bu siyasi eyleme dönüşmüyor. Siyasetçiler harekete geçmeli, artık bir dakika bile bekleyemeyiz." dedi.

"Sosyal adaletten konuşurken buna çevre adaletini de dahil etmemiz gerekir." diyen İsveçli aktivist, 13 Aralık'ta sona erecek COP25'ten somut kararlar çıkmasını umut ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)