Arnavut gazeteciden şaşırtan yorum: “Yalnızca Erdoğan koruyabilir” 

Arnavut gazeteci ve yazar Anisa Bahiti, Filistin’de yaşanan dram hakkında yorumlarda bulundu. Bahiti, Filistinli masum çocukların yalnızca Erdoğan tarafından korunabileceğini ifade etti. 

DÜNYA 14.05.2021, 17:43 16.05.2021, 09:21
Arnavut gazeteciden şaşırtan yorum: “Yalnızca Erdoğan koruyabilir” 

Arnavut yazar ve gazeteci Anisa Bahiti, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. İsrail’in Filistinlilere karşı başlattığı operasyonlar hakkında yorum yapan Bahiti, çözümün Türkiye’den geçtiğini belirtti.

“Erdoğan, koruma altına almalı”

Anisa Bahiti, yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullandı: “İsrail, gerçekten Türkiye’den korkuyor. Türkiye belki de İsrail’in korktuğu tek ülke. Türkiye, Filistinli sivillerin ve özellikle de çocukların korunması amacıyla ne kadar hızlı müdahale gerçekleştirirse bu kanlı ve saçma çatışma da o kadar hızlı son bulur. Bu krizin tek çözümü, Türkiye devletinin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistinli sivilleri ve çocukları koruma altına alması.”



“Arapların Filistin meselesini unutması sağlandı”

Ortadoğu’da son 10 senede yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahiti: “Suriye’deki kanlı savaşlar, Mısır’daki siyasi çöküşler, Yemen’deki yıkımlar ve Lübnan’daki iç kriz, Arapların Filistinlileri ve Filistin sorununu göz ardı ederek yalnızca kendi ülke meselelerine kafayı takmalarına sebep oldu. Filistin’deki durum, Birinci ve İkinci İrtifada dönemi gibi bir halin içine girdi. İsrail, dünyanın en kutsal merkezi olan Kudüs’te şiddet uyguluyor. Bu da şimdiye kadar başlamamış olan çatışmanın alevlenmesi için yeterli bir durum.”

“Kurbanlar hep Filistinli çocuklar”

“İzlediğimiz bu çatışmaların kurbanları yalnızca Gazze’deki ve Batı Şeria’daki Filistinli çocuklar. İsrail’in siyasi ve askeri gücü, Filistinlilerin güçlerinin çok üstünde. Araplar ise buna karşı gelmek yerine susuyor çünkü İsrail ile ilişkilerini daha değerli görüyorlar. Fakat İsrail’in bu gücünü yalnızca Türkiye durdurabilir.”



Ehud Olmert benzetmesi yaptı

Lübnan’ın eski başbakanı Ehud Olmert’in yolsuzluktan hapse girdiğini ve hapisten kurtulmak için de Lübnan’da iç savaş başlattığını aktaran Bahiti, Netanyahu’nun da benzer bir strateji izlediğini ve istikrarı sağlayamayınca Filistin üzerinden savaş ilan edip gelecek seçimleri kazanmak adına aşırı güç kullandığını ifade etti.

Erdoğan’ın Arap liderleri gibi tükenmiş bir liderliğinin ve siyasetinin olmadığını belirten Bahiti: “Türkiye, bölgede sağlam ve güçlü ordusu ve diplomatik gücü ile yer alıyor. Bu sebeple bölgede kontrolü sağlamalı ve sivilleri koruması altına almalı.” 

Yorumlar (0)