"Anlaşmasız ayrılık da ihtimaller dâhilinde!"

Fransa'nın Avrupa Bakanı Amelie de Montchalin, İngiltere'nin taviz vermemesi yüzünden anlaşmasız Brexit'in yaşanabileceğini söyledi.

DÜNYA 11.10.2019, 11:02
"Anlaşmasız ayrılık da ihtimaller dâhilinde!"

Fransa'nın Avrupa Bakanı Amelie de Montchalin, France Inter radyosunda bir programa katıldı. Bakan, programda kendisine İngiltere'nin ayrılık anlaşması imzalamadan ayrılma ihtimali üzerine sorulan soruya "Kuvvetle muhtemel." dedi.

"Bu noktadan sonra eğer görüşmeler umulduğu şekilde ilerlemezse, eğer özellikle İngiliz tarafından bir anlaşma ve taviz isteği yoksa, anlaşmasız ayrılık kuvvetle muhtemel." diyen bakan, bir anlaşmanın imzalanmasının da hâlâ ihtimaller dâhilinde olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve İngiltere'nin Brexit Başmüzakerecisi Stephen Barclay, Cuma günü anlaşma ihtimalleri üzerine bir toplantı gerçekleştirecek.

Bakan de Montchalin, "İki buçuk yıldır üzerinde konuştuğumuz prensiplerden ödünç vermeden bir anlaşma üzerinde konuşmaya devam ediyoruz" dedikten sonra "İrlanda'da barış istiyoruz, Avrupalı şirketlerimizi eşit olmayan rekabet koşullarından korumak istiyoruz ve İngiltere'yle gelecek ilişkilerimizin dengeli olmasını istiyoruz." diye ekledi.

Yorumlar (0)