Anastasiadis, Putin'e yalvardı: Bizi Türklerden kurtar!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Rus lider Vladimir Putin'e "Doğu Akdeniz'de bizi Türklerden kurtar." diye yalvardı. 

DÜNYA 31.07.2020, 12:45
Anastasiadis, Putin'e yalvardı: Bizi Türklerden kurtar!

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin gerçekleştireceği faaliyetler dâhilinde NAVTEX ilan etmişti. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), söz konusu gelişmeden ciddi derecede rahatsız olmuştu.  

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Rus lider Vladimir Putin'den Türkiye'ye karşı yardım istedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye ile yaşanan sondaj gerginliğinin azaltılması için Rus lider Putin'den devreye girmesini talep etti. 

Alınan bilgiye göre, Anastasiadis, Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin'den şahsi olarak hareket geçmesini talep eden Anastasiadis, adeta yalvardı. 

Bunun üzerine Putin, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri kaygı içerisinde izlediğini ve sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirilecek görüşmeler aracılığıyla çözülmesini istediğini kaydetti. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı bir açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetlerine değinmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Ege ve Doğu Akdeniz'de sahip olduğu hakları korumak amacıyla yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğine dikkat çekti. 

Yorumlar (0)