Almanya'da sınır kontrollerinin süresi uzatıldı

Almanya'nın, yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle 16 Mart’ta 5 ülke sınırında başlattığı kontrollerin süresi 20 gün daha uzatıldı.

DÜNYA 15.04.2020, 15:58
Almanya'da sınır kontrollerinin süresi uzatıldı

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Björn Grünewaelder, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in Fransa, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg ve Danimarka sınırlarındaki kontrollerin süresini 4 Mayıs'a kadar uzatma kararını aldığını bildirdi.

Grünewaelder, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerden biri olan bu kararla ilgili tüm yetkili makamlara bilgi verildiğini açıkladı.

Seehofer'in bugün Almanya Bakanlar Kurulu'nu da bilgilendirdiğini söyleyen Grünewaelder, salgınla mücadele kapsamındaki sınır kontrollerinin İtalya ve İspanya'dan hava yoluyla ülkeye gelecekler için de geçerli olduğunun altını çizdi.

Sınır kontrolleri kapsamında Alman vatandaşı olmayan veya Almanya’da oturma iznine sahip olmayanlar, geçerli bir sebebi bulunmadığı sürece ülkeye giriş yapamazken, mal ticareti veya çalışmak için sınırları geçmesi gerekenler ise bu uygulamadan istisna tutuluyor.

Yorumlar (0)