Almanya Başkonsolosluğu’ndan “Türkiye’de seçim” uyarısı

Türkiye’de vatandaşlar sandık başına giderek oy verme işlemlerini gerçekleştirmeye devam ederken Almanya Başkonsolosluğu'ndan “Alman vatandaşlarının akşam saatlerinde dışarı çıkmamasına” dair bir uyarı mesajı yayınlandı.

DÜNYA 14.05.2023, 17:05 14.05.2023, 22:02
Almanya Başkonsolosluğu’ndan “Türkiye’de seçim” uyarısı

Türkiye, oy verme işlemlerine devam ediyor. Bu kapsamda kentlerde uzun kuyruklar meydana geldi. Yetkililer yurt genelinde oy kullanımında şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadığına dikkat çekti.

“Kentlerde dolaşmayın”

Son olarak Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Türkiye’de gerçekleştirilen seçimler hakkında bir uyarı mesajı geldi.

Konsolosluktan gerçekleştirilen bilgilendirmede sandıkların kapanmasının sonrasında bazı olayların meydana gelebileceği hususunda Alman vatandaşlarına uyarılarda bulunuldu.

İletişim ve enerji hatlarında da kesinti yaşanabileceğinin iddia edildiği uyarıda kentlerde dolaşılmaması gerektiği ifade edildi.

Almanya Başkonsolosluğu'ndan şu ifadelerde bulunuldu: “Seçim sonucunun belli olmaması ve adayların sonuçlara olası tepkisi dikkate alındığında, sandıkların kapanmasının ardından huzursuzluk meydana gelebileceği göz ardı edilemez. Bu akşam kentlerde dolaşılmamasını vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. İletişim ve enerji hatlarında kesinti yaşanabileceğinden de korkulmaktadır. Bu nedenle elinizden geldiği şekilde hazırlanmanızı öneririz.”

Yorumlar (0)