Aliyev: Türk Silahlı Kuvvetleri ile işbirliğimiz çok iyi düzeyde

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i Zagulba Sarayı’nda kabul etti. Aliyev, Azerbaycan ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki işbirliğinin çok iyi düzeyde olduğunu ifade etti.

DÜNYA 27.08.2023, 15:34 27.08.2023, 15:45
Aliyev: Türk Silahlı Kuvvetleri ile işbirliğimiz çok iyi düzeyde

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Zagulba Sarayı’nda bir araya geldi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yaşar Güler'i, Milli Savunma Bakanı olarak atamasından dolayı teveccüh olarak takdir ettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Güler’e görevinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Aliyev, Güler'in iki ülkenin silahlı kuvvetlerinin ortaklığına katkı sağladığını vurgulayarak, "Azerbaycan ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin işbirliği çok iyi düzeyde" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiğini anımsatan Aliyev, bu ziyaret sırasında açılışı gerçekleştirilen yeni Hava Kuvvetleri Merkez Komuta Karakolu'nun oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bakan Güler ise Aliyev’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını iletti.

''Azerbaycan askerinin kahramanlığı asla unutulmayacak''

Güler, Azerbaycan'ın işgal altında olan topraklarının kurtarılması için Azerbaycan askerlerinin kahramanlıklarının ve fedakarlıklarının asla unutulmayacağını söyledi.

''İki ülke liderinin ilişkisi ülkeler arasındaki ilişkilere de yansıdı''

Milli Lider Haydar Aliyev'in politikalarını başarı ile sürdüren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararlılığı ve öngörüsü sayesinde Azerbaycan'ın uluslararası alanın etkili ve önemli bir üyesi haline geldiğini vurgulayan Bakar Güler, iki ülkenin Devlet Başkanları arasındaki yakın ilişki ile temasların ülkeler arasındaki ilişkileri de güçlenmesinde olumlu yönde etki yaptığını ifade etti.

Güler, Azerbaycan ordusu komutanları ile etkin bir etkileşim içerisinde olduklarını da bildirdi.

Görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin askeri alanlar da dahil olmak üzere tüm alanda başarılı bir şekilde gelişmeye devam edeceği yönünde duyulan güven belirtildi, işbirliğinin geleceği ile ilgili konularda bazı görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar (0)