Açlık ve ilaç eksikliği nedeniyle ölenlerin sayısı 30'a yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi'ne yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden oluyor. Açlık, susuzluk ve ilaç yokluğu yaşanan bölgede, hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

DÜNYA 29.03.2024, 01:09 Şeyda Gül
Açlık ve ilaç eksikliği nedeniyle ölenlerin sayısı 30'a yükseldi

Filistin resmi ajansı WAFA sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde bir çocuğun daha yaşamını yitirdiğini ifade etti. Ölüm sebebinin açlık, susuzluk ve ilaç eksikliği olduğu kaydedilen haberde, Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısının çoğu çocuk olmak üzere 30'a yükseldiği vurgulandı.

İsrail, Gazze'yi kıtlığa sürüklüyor

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten beri sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum eden İsrail ordusu, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanmasına sebep oluyor. Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Gazze Şeridi'nde açlık her yerde

10 Mart tarihinde UNRWA'dan yapılan açıklamada, İsrail'in 17 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğu" kaydedilmişti.

BM’den yapılan uyarıda ise İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,3 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulanmıştı.

Yorumlar (0)