ABD’den Çin’e test şartı: Negatif olmayan giremeyecek

ABD, Çin’de koronavirüs vakalarının artış göstermesi üzerine Asya ülkesinden gelen yolculara uçuş öncesinde negatif test şartı getirdi.

DÜNYA 29.12.2022, 10:01
ABD’den Çin’e test şartı: Negatif olmayan giremeyecek

Çin’de "Sıfır koronavirüs" uygulamasının sistemden kaldırılmasının sonrasında salgında patlama görülmüştü. 8 Ocak 2023 tarihinde Çin, sınırlarını tekrar açmayı planlarken birden fazla ülke, koronavirüs vakalarında görülen yükseliş sebebiyle Asya ülkesinden gelen yolculara karantina ve test şartı getirdi. Bu şartı getiren son ülke ise ABD oldu.

İki gün öncesinde test verecekler

Federal sağlık uzmanları, 5 Ocak günü 00.01’den başlayarak Çin’den ABD’ye yolculuk yapacak olan kişilerin uçuştan en çok iki gün öncesinde koronavirüs testi olmaları ve uçağa geçiş yapmadan önce havayolu firmalarına negatif test sonucunu vermeleri gerektiğini ifade etti. Test mecburiyetinin doğrudan ABD’ye yapılacak olan uçuşların dışında Vancouver, Toronto ve Seul gibi üçüncü ülkelerden gerçekleştirilecek transit uçuşlarda da zorunlu olacağı aktarıldı.

“Bu uygulama erken uyarı sağlayacak”

Alınan tedbirlerin bütün riskleri ortadan kaldırmayacağını aktaran bir federal sağlık yetkilisi, "Enfekte olan kişilerin ABD’ye giriş yapmasını tamamıyla engelleyemeyebiliriz. Ancak biz insan miktarına sınırlama getireceğiz ve yeni varyantlar konusunda erken uyarı almış olacağız” dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde, Hindistan, Tayvan, Malezya, Japonya ve İtalya vaka sayılarında meydana gelen artışın sonrasında Çin’den gelen yolculara karantina ve test mecburiyeti getirmişti.

Yorumlar (0)