ABD’de hayvanat bahçesindeki 13 goril koronavirüs oldu

ABD’de bulunan bir hayvanat bahçesindeki 13 goril koronavirüs oldu. Yetkililer çalışanların aşılarının tam olduğunu söyleyerek virüsü belirti göstermeyen bir çalışanın göstermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

DÜNYA 12.09.2021, 10:45 13.09.2021, 09:12
ABD’de hayvanat bahçesindeki 13 goril koronavirüs oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde bulunan Atlanta’daki hayvanat bahçesinde yer alan 13 gorilin koronavirüs olduğu ifade edildi. Korona olan goriller arasında hayvanat bahçesindeki en yaşlı erkek goril olan 60 yaşındaki Ozzie isimli gorilin de olduğu kaydedildi.

İştahları azalınca fark edildi

Hayvanat bahçesinin yetkilileri gorillerin burunlarının aktığını, öksürdüğünü ve iştahlarının azaldığını söyledi. Yetkililerce, komplikasyon riski olan gorillerin monoklonal antikorlarla tedavi edildiği ifade edildi.

Belirti göstermeyen bir çalışan bulaştırmış olabilir

Yetkililer koruyucu ekipman giydiklerini ve çalışanlarının aşılarının tam olduğunu söyleyerek, gorillerde virüsü belirti göstermeyen bir çalışanın bulaştırdığını düşündüklerini söyledi. Iowa’da bulunan Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarı’ndan da onay beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (1)
Виктор 3 yıl önce
Сотрудник, у которого не было никаких симптомов заразил вирусом обезьяну ?! Это бред ! Тот, кто это пишет должен ДУМАТЬ, прежде, чем написать этот бред !