ABD Dışişleri’nden 'Osman Kavala' açıklaması

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, ülkesinin Osman Kavala hususunda geri adım atmasının akabinde, “Biden yönetimi Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği taraftarı.” dedi.

DÜNYA 25.10.2021, 23:27
ABD Dışişleri’nden 'Osman Kavala' açıklaması

ABD, Danimarka, Fransa, Almanya, Finlandiya, İsveç, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda ve Kanada'nın Ankara büyükelçileri, 18 Ekim tarihinde Kavala'nın yargılandığı davaya ilişkin olarak ortak açıklamada bulunmuş, bahse konu 10 büyükelçi Dışişleri'ne çağrılarak bu rahatsızlık ifade edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bahse konu büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi amacıyla Bakan Çavuşoğlu'na talimat verdiğini bildirmişti. Ülkemizin bu tepkisinin akabinde, ortak açıklamada bulunan 10 büyükelçilikten ABD, İsveç, Hollanda, Norveç, Finlandiya ve Danimarka geri adım atmıştı. 

"İş birliği taraftarıyız"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ülkesinin Kavala hususunda geri adım atmasının akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, "İnsan haklarını ve hukukun üstünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz. Biden yönetimi Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği taraftarı. Herhangi bir NATO üyesinde olduğu gibi biz de herhangi bir anlaşmazlığı ortadan kaldırmak için diyalog kurmayı sürdüreceğiz. İleriye gidecek olan en iyi yolun karşılıklı çıkar hususlarında iş birliği yapmak olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye ile birçok hususta ortak çıkarlarımız olduğunun farkındayız." sözlerini sarf etti.


(Price)

Yorumlar (0)