ABD'den vize yaptırımıyla ilgili kararname!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeden sınır dışı edilen kişileri geri kabul etmeyen ülkelere vize yaptırımları uygulanmasının önünü açan bir kararname imzaladı. 

DÜNYA 11.04.2020, 10:14 11.04.2020, 16:02
ABD'den vize yaptırımıyla ilgili kararname!

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Trump, Dışişleri ve İç Güvenlik bakanlıklarına gönderdiği yazıda, Covid-19 salgınına ilişkin yeni bir kararname imzaladığını açıkladı.

Yenitip koronavirüs salgınının tüm dünyada ciddi bir duruma geldiğini belirten Trump, "Covid-19 salgını döneminde, ABD'den sınır dışı edilen vatandaşlarını ya da kişileri geri almayı reddeden ya da geciktiren ülkeler, Amerikan halkı için kabul edilemez bir sağlık riski doğuruyor. ABD, bu ülkenin kanunlarını ihlal eden yabancı ülke vatandaşlarını sınır dışı etme kararını uygulayabilmelidir." şeklinde konuştu.

Sözü geçen kararname kapsamında, İç Güvenlik Bakanlığı, bir ülkenin vatandaşlarını geri almadığını tespit ederse Dışişleri Bakanlığı bu ülkeye yönelik "vize yaptırımları" getirebilecek. 

Kararnamede, herhangi bir ülke ismine yer verilmezken, Trump yönetimi, 21 Mart'ta sınır kurallarını değiştirmiş ve ABD'li yetkililerin yasadışı göçmenleri kolaylıkla sınır dışı edebilmesinin önünü açmıştı.Bahsi geçen kuralların devreye girmesinin ardından ABD yaklaşık 7 bin göçmeni Meksika'ya geri göndermişti. 

ABD'nin önceliği İtalya'ya yapılacak yardımlar

Öte yandan Trump, yenitip koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'ya yönelik yardımlara ilişkin de bir kararname imzaladı. 

Trump, kabine üyelerine gönderdiği notta imzaladığı kararname kapsamında ABD yönetiminin ilgili birimlerine, tıbbi kaynak, insani yardım ve diğer yardımları göndererek İtalya'nın koronavirüs mücadelesine yardımcı olması emri verdi. 

Yorumlar (0)