ABD'de 680 göçmen gözaltında!

ABD'nin Mississippi eyaletindeki 7 gıda işleme tesisine baskın düzenlendi. ABD tarihinde bir eyalette yapılmış en büyük göçmen operasyonu olduğu değerlendirilen baskında 680 göçmen gözaltına alındı.

DÜNYA 08.08.2019, 16:14
ABD'de 680 göçmen gözaltında!

ABD'nin Mississippi eyaletinin güneyinde gıda işleme tesislerine gerçekleştirilen baskında 680 göçmenin gözaltına alındığı kaydedildi. 

ABD Göçmenlik ve Gümrük Uygulama Müdür Vekili Matthew Albence, Mississippi eyaletinin güneyindeki 7 gıda işleme tesisine gerçekleştirilen baskında 680 göçmenin gözaltına alındığını bildirdi. 

ABD tarihinin en büyük göçmen operasyonu

Matthew Albence, baskının, muhtemelen ABD tarihinde bir eyalette yapılmış en büyük göçmen operasyonu olduğunu söyledi. 

Yetkililer, göçmen işçilerin kaçışını önlemek amacıyla yaklaşık 600 görevlinin tarlaların çevresinde konumlandırıldığını aktardı.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, devam eden ceza soruşturmaları kapsamında bölgede çok yönlü denetimlerin yapıldığı bildirildi. 

Operasyona ilişkin ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılmadı.

Toplumda göçmen karşıtlığı arttı 

ABD Başkanı Donald Trump, göçmen karşıtı politikaları nedeniyle sık sık eleştirilere maruz kalıyor. Donald Trump, yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle mücadele gerekçesiyle Meksika ile ABD sınırına duvar örülmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Trump'ın göçmenler için sürekli aşağılayıcı ifadeler kullanması nedeniyle toplumda göçmen karşıtlığının arttığı söyleniyor.

Yorumlar (0)