ABD basınından 'Patriot' iddiası

Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi gönderme planında son aşamaya gelindiğine dair haberlerin yayımlandığı ABD'de Türk basın mensuplarına konuşan ABD’li bir yetkili, medyada çıkan haberlerin doğruluğunu teyit etti.

DÜNYA 14.12.2022, 01:00 14.12.2022, 01:23
ABD basınından 'Patriot' iddiası

ABD medyasının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberler doğrultusunda, Ukrayna yönetiminin Rusya Federasyonu'na karşı hava savunma sistemi isteğine karşılık veren ABD yönetimi, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi bataryaları vermeyi planlıyor.

Planda son aşamaya gelindiğini kaydeden yetkililer, onayın bu hafta sona ermeden verileceğini ve resmi duyurunun önümüzdeki perşembe günü yapılabileceğini belirtti.

Husus ile ilgili Pentagon'dan (ABD Savunma Bakanlığı) ya da Beyaz Saray'dan an itibarıyla resmi bir açıklamada bulunulmadı.



ABD'li yetkili teyit etti

Türk basın mensuplarına konuşan ABD’li bir yetkili, medyada çıkan haberlerin doğruluğunu teyit etti.

Yetkili, gün içerisinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Ukraynalı mevkidaşları ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

ABD’li yetkili, mevzubahis görüşmenin ana hususlarından birinin de Ukrayna’ya Patriot hava savunma sisteminin verilmesi olduğunu vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Ukrayna ile savunma gereksinimleri hususunda sık sık görüşmeler yapmayı sürdürdüklerini bildirmiş fakat Patriot temin etme planına dair detayları teyit etmekten uzak durmuştu.

Yorumlar (0)