ABD açıkladı: 700 bin kişi Türkiye sınırına gidiyor!

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeybatısında Türkiye sınırına doğru harekete geçen 700 bin kişinin bulunduğunu duyurdu.

DÜNYA 30.01.2020, 16:58 30.01.2020, 17:02
ABD açıkladı: 700 bin kişi Türkiye sınırına gidiyor!

Beşşar Esed rejimi askerleri ile İran'ın desteklediği terörist grupların karadan, Rusya'nın ise havadan yaptığı saldırıların yoğunlaşması sebebiyle İdlib ilinin Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgelerinden göç artarak sürüyor.

2019 yılı Kasım ayından beri göç etmek zorunda kalan sivil sayısı 541 bini aştı.

"Uluslararası kriz çıkaracak"

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeybatısında Türkiye sınırına doğru harekete geçen 700 bin kişinin bulunduğunu kaydederek, "Bu durum uluslararası kriz çıkaracak." dedi.

Jeffrey, son 3 gün içerisinde Beşşar Esed rejimi ile Rus savaş uçaklarının İdlib'e 200 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Bugün İdlib'e yönelik hava saldırılarında bir hastane hedef alındı. Saldırı sonucu 10 sivilin hayatını kaybettiği ve hastanenin kullanılamaz duruma geldiği ifade edildi. 

Beşşar Esed rejimine ait güçler ile Rus birlikleri, son olarak İdlib'in en büyük ilçesi Maarratünnuman ile birçok beldenin kontrolünü ele geçirdi. 

Yorumlar (0)