6 yıllık ve 2750 tonluk sorumsuzluk!

2750 tonluk amonyum nitratın 6 yıldır depoda tutulmasına öfkelenen Lübnan Savunma Bakanı Zeyne Aker, "Sorumlular cezalandırılacak" dedi.

DÜNYA 05.08.2020, 11:45
6 yıllık ve 2750 tonluk sorumsuzluk!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen büyük patlamayla ilgili ihmalden sorumlu olanların cezalandırılacağını duyuran Lübnan Savunma Bakanı Zeyne Aker, Twitter hesabından yaptığı öfke dolu açıklamasında, büyük ihmalin üzerinden 6 yıl geçtiğini ve sorumluların çok ağır biçimde cezalandırılacağını ifade etti.

"Fransa'nın, Notre Dame Katedrali yangınının ardından kendisine yardım eden ülkelere nasıl davrandığına bakmak gerek" ifadelerini kullanan Lübnan Savunma Bakanı Zeyne Aker, insani meselelerin siyaset ve nefretin üstünde olduğunu hatırlatarak, böyle zamanlarda ulusların kendilerini keşfettiğini, insani tabiatlarının ortaya çıktığını vurguladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'nda içinde patlayıcı maddelerin olduğu 12 numaralı depoda dün önce yangın çıkmış, sonra tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama olmuştu.

Lübnanlı yetkililer, 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulduğunu, dün Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini duyurmuştu.

Lübnan Kızılhaçı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 100'ü, yaralı sayısının ise 4000'i geçtiğini açıklamıştı.

Avrupa'dan destek mesajları gelmişti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki korkunç patlama sonrası Avrupa'dan destek mesajları gelmişti.

AB (Avrupa Birliği) Konseyi Başkanı Charles Michel, dualarının Lübnan halkı ve Beyrut'taki trajik patlamanın kurbanlarının aileleri için olduğunu belirterek, "AB yardım ve destek vermeye hazırdır. Güçlü durun." demişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell da "AB, bugün Beyrut’u sarsan korkunç patlamanın ardından kurbanların ailelerine, Lübnan halkına ve makamlarına tam dayanışma ve desteğini sunuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Twitter'dan paylaşımda bulunan ve Beyrut'tan gelen fotoğraflar ve videoların şok edici olduğunu söyleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, "Tüm düşüncem ve duam patlamadan etkilenenlerle. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız." demişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, Beyrut’ta çok fazla kişinin hayatını kaybetmesine ve şehirde büyük hasara neden olan patlamanın ardından Lübnanlılara kardeşlik dayanışması gösterdiğini bildirmişti.

Emmanuel Macron somut adım atarak, Fransa'nın Lübnan’ın yanında olduğunu ve Lübnan’a yardımlarda bulunduklarını ve bunların ulaştırılmak üzere olduğu bilgisini vermişti.

Yorumlar (0)