25 kişide görüldü: Bu kez de 'Deltacron' kabusu...

GKRY'de (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) bir grup bilim insanı, Kovid-19’un Delta ve Omicron varyantlarının melezi olan 'Deltacron' isminde yeni bir varyant keşfettiklerini açıkladı.

DÜNYA 09.01.2022, 01:29
25 kişide görüldü: Bu kez de 'Deltacron' kabusu...

Kovid-19 salgını tüm gezegende yayılmayı sürdürürken, virüsün yeni bir varyantı daha keşfedildi. GKRY'deki Kıbrıs Üniversitesi'nde çalışan bilim insanlarının oluşturduğu ekibin başındaki Dr. Leontios Kostrikis tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Kovid-19’un Delta ve Omicron varyantlarının melezi olan 'Deltacron' isminde yeni bir varyant keşfettiklerini kaydetti. Kostrikis, yeni varyantın Omicron'un birtakım mustasyonları ile beraber Delta varyantının genetik arka planını paylaştığını ve bu sebeple de yeni varyant keşfinin 'Deltacron' olarak isimlendirildiğini aktardı.

25 kişide görüldü

Kostrikis, 11’i koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırılan hastalarda olmak kaydıyla toplam 25 kişide 'Deltacron' görüldüğünü söyleyerek, istatiksel analizler doğrultusunda hastaneye yatırılan kişiler arasında bahse konu varyantın görüldüğünü dile getirdi.

Kosrikis, 25 vakadan aldıkları numunelerin Kovid-19’daki değişiklikleri takip eden uluslararası bir kuruluş olan GISAID'a iletildiğini belirterek, "Bu varyantın daha bulaşıcı mı yoksa daha patolojik mi olduğunu göreceğiz." dedi.

Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas ise “Ekibimizle ve tüm bilim insanlarımızla gurur duyuyoruz. Bu son araştırma ülkemizi sağlık hususlarında uluslararası bir konuma yerleştiriyor.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)