Xiaomi binlerce kişiyi işten çıkaracak

Çin merkezli küçük ev aletleri, elektronik cihazlar ve cep telefonu üreticisi Xiaomi'nin, azalan gelirler sebebiyle personellerinin yüzde 10'unu işten çıkaracağı öğrenildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.12.2022, 21:55 22.12.2022, 09:09
Xiaomi binlerce kişiyi işten çıkaracak

Çin medyasında yer alan ve firma kaynaklarına dayandırılan haberler doğrultusunda, firma global cep telefonu satışlarındaki azalma ve Çin pazarında düşen talep sebebiyle sene sonunda iş gücü ile bazı iş operasyonlarında kesintilere gidecek.

Merkezi başkent Pekin'de yer alan firma, mevcut personel sayısının yüzde 10'luk kısmını oluşturan yaklaşık olarak 3.500 kişiyi işten çıkarmanın planlarını yapıyor.



Üçüncü çeyrekte zarar açıklanmıştı

Xiaomi'nin gelirleri üçüncü çeyrekte yüzde 10 oranında azalmış, firma 1,5 milyar yuan (209 milyon dolar) net zarar açıklamıştı.

Mobil cihaz satışları 2022'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11 oranında azalırken, bu durum firmanın en önemli gelir kaynağı olarak öne çıkan internet ve akıllı elektronik hizmetlerinde de kayba sebep olmuştu.

Dünya çapında yavaşlayan ekonomik büyüme ve artış gösteren enflasyon sebebiyle elektronik ürünlere olan talep azalıyor. Global cep telefonu satışları bu yıl yüzde 12,2 oranında azalırken, satışların önümüzdeki sene yüzde 2,9 düşmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)