Teknoloji devi Microsoft, Rusya kararını duyurdu!

Rusya'daki faaliyetlerinde küçülmeye gideceğini duyuran ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, ülkede bulunan şirket çalışanlarının olumsuz etkilenmemesi için çözümler aranacağını bildirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.06.2022, 09:50 Hakan Öksüz
Teknoloji devi Microsoft, Rusya kararını duyurdu!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş başlatması, uluslararası kamuoyunda geniş çaplı tepkilere neden oldu. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ABD, Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulamaya başladı. 

Rusya'ya geniş çaplı yaptırımlar uygulanıyor

Kahve zinciri Starbucks dâhil birçok ünlü marka, Rusya'dan çekilme kararı aldı. Wimbledon ile Şampiyonlar Ligi gibi spor turnuvalarının organizatörleri, Rusya bayrağını taşıyan takım ve sporculara kapılarını kapattı. Çeşitli sektörlerden pek çok işletme, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım kararlarına katıldı.

Microsoft: Rusya'daki operasyonlarımızı küçültüyoruz!

Rusya ile ilgili bir karar da ABD merkezli teknoloji devi Microsoft oldu. Rusya'daki operasyonlarını küçültme kararı alan şirket, konuya dair açıklama yaptı. Microsoft'un sözcüsü, "Rusya'daki mevcut durum ve ekonomik gerekçelerden dolayı bu ülkedeki operasyonlarımızı önemli ölçüde azaltmaya karar verdik. Bununla birlikte Rus kullanıcılar için mevcut hizmetleri sağlamayı sürdüreceğiz." dedi.

Rusya'da en az 400 Microsoft çalışanı var

Şirketten yapılan açıklamaya göre Rusya'ya yapılacak satışlar durduruldu. Söz konusu karardan olumsuz yönde etkilenecek çalışanlar için çeşitli çözümlerin aranacağı kaydedildi. Rusya'ya halihazırda en az 400 Microsoft çalışanı bulunuyor.

Yorumlar (0)