Ünlü kahve zinciri kararını verdi: Çekiliyoruz!

ABD'li kahve zinciri Starbucks, 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekileceğini duyurdu. Şirket, Rusya'daki Starbucks şubelerinde çalışan işçilere 6 ay boyunca maaş ödemesi yapılacağını açıkladı.

DÜNYA 23.05.2022, 18:45 24.05.2022, 17:19 Hakan Öksüz
Ünlü kahve zinciri kararını verdi: Çekiliyoruz!

Ukrayna işgalini başlatan Rusya, dünyanın dört bir yanından gelen ağır yaptırımlarla karşılaşıyor. Yaptırımlar sadece Rus devletini ve bankalarını kapsamıyor. Rus sanatçıları uluslararası organizasyonlardan dışlanıyor, spor takımları ise turnuvalardan men ediliyor.

15 yıl önce Rusya'da ilk şube açılmıştı

Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılan ünlü kahve zinciri Starbucks, Rusya'daki şubelerini kapatma kararı aldı. Yaklaşık 15 yıl önce Rusya'daki ilk şubesini açan ABD'li kahve zinciri, tıpkı McDonald's gibi Rusya pazarından çekileceğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan şirket, Rusya'daki ticari faaliyetlerini dondurdu.

Çalışanlara 6 ay boyunca maaş ödenecek

Starbucks'ın Rusya'da yaklaşık 2 bin çalışanı bulunuyordu. Şirketten yapılan açıklamaya göre çalışanlara 6 ay boyunca maaş ödenecek. Bu süre içinde çalışanların yeni bir iş bulması için yardım edilecek.

Rusya'da 130 şubesi bulunuyordu

Rusya'da 130 şubesi bulunan Starbucks, ülke pazarına 2007 yılında açılmıştı. 8 Mart tarihinde Rusya'daki ticari faaliyetlerin askıya alındığını duyuran şirket, pazardan tamamen çekilmek için çalışmalara başlamıştı.

Yorumlar (0)