Bakan Kacır ile astronot Gezeravcı görüştü... "ISS tarihinde bir ilk!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı bağlantıyla görüştü. Günlük işlerine başlamadan önce toplantı yaptıklarını kaydeden Gezeravcı, "ISS tarihinde daha önce bu kadar kalabalık bir uluslararası topluluk olmamıştı." ifadelerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2024, 18:54 27.01.2024, 17:51 Hakan Öksüz
Bakan Kacır ile astronot Gezeravcı görüştü... "ISS tarihinde bir ilk!"

Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı kurdu. 

Gezeravcı'ya "Sizinle gurur duyuyoruz." diyen Kacır, "Oradaki koşullar yeryüzünden çok farklı. Pilotluk deneyiminiz, oradaki çalışmalarınızı başarıyla icra etmenizi kolaylaştırıyordur. Çalışmalarınız, sonraki uzay misyonlarımız için ilham kaynağı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Toplantı sonrası görevler başlıyor"

İstasyonda toplamda 11 kişi olduklarını kaydeden Gezeravcı, "Günlük işlerimize başlamadan önce toplantı yapıyoruz. Toplantı sonrası görevler başlıyor. 7 farklı ülke ile 9 milliyet, şu an istasyonda temsil ediliyor. ISS tarihinde daha önce bu kadar kalabalık bir uluslararası topluluk olmamıştı." dedi.

Yorumlar (0)