Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yemek keyfi

Ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 (Axiom-3) misyon lideri Michael Lopez-Alegria ile birlikte yemek yediği anın görüntüsünü paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2024, 00:19
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yemek keyfi

Ülkemizin ilk astronotu Gezeravcı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Lopez-Alegria ile fotoğrafını paylaşarak "ISS'de (Uluslararası Uzay İstasyonu) Commander Michael ile birlikte yemek keyfi." ifadesine yer verdi.

Lopez-Alegria ise kendi sosyal medya hesabı üzerinden aynı fotoğrafı "İlk Türk astronot ile ISS'de yemek yiyoruz." notuyla paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Lopez-Alegria'nın paylaşımını alıntılayarak "Afiyet olsun." dedi.

Axiom-3 ekibini taşıyan uzay aracı başarılı bir şekilde fırlatılmıştı

SpaceX'e ait olan Dragon uzay aracı, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatılmıştı.

Fırlatma Kompleksi 39A'dan yapılan başarılı fırlatma işlemiyle Axiom-3 mürettebatının 36 saat sürmesi tahmin edilen uzay yolculuğu başlamıştı.



İlk mesaj

Fırlatma işleminin akabinde Axiom-3 ile kurulan ilk canlı bağlantıda konuşan Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Ülkemizin insanlı ilk uzay görevi için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Atatürk'ün sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: İstikbal göklerdedir." olmuştu.



ISS, Ay ile görüntülendi

Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu ISS, Ay ile görüntülendi. Saatte 28 bin kilometre hızla Dünya çevresinde dönen istasyon, 24 Ocak 2024 tarihinde dolunay ile kesişme noktası olan Konya'ya bağlı Cihanbeyli ilçesinden fotoğraflandı.

Yorumlar (0)