Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı

Alper Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı. Gezeravcı, "Kapsülümüz kenetlenme limanına vardıktan kısa bir müddet sonra yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşların kameralarına bu şekilde yansımış." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.01.2024, 20:17
Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı

İlk Türk astronot Gezeravcı, "Türkiye'yi uzay araştırmaları alanında hak ettiği düzeye getirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz." dedi. 



"Yüzümüzdeki mutluluk yansımış"

Alper Gezeravcı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, kendilerini taşıyan kapsülün kenetlenmesinin ardından diğer yolcularla fotoğrafını paylaştı.

Bahse konu paylaşımında Alper Gezeravcı, "Kapsülümüz kenetlenme limanına vardıktan kısa bir müddet sonra yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşların kameralarına bu şekilde yansımış." yorumunda bulundu.



"Selam ve sevgilerimle"

İSS'nin (Uluslararası Uzay İstasyonu), farklı ülkelerden astronotları birleştirerek küçük bir dünya oluştururken evrene ışık tutmak için yapılan pek çok deneye de ev sahipliği yaptığını belirten Gezeravcı, şu ifadeleri paylaştı:

"Biz de bu tecrübeyi bizzat yaşayarak Türkiye'yi uzay araştırmaları alanında hak ettiği düzeye getirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Uzaydan hepinize, en içten selam ve sevgilerimle."

Yorumlar (0)