habernediyor.com

Erzincan'da kar ve tipi ulaşımı durdurdu

YAŞAM

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Sakaltutan Geçidi'nde ulaşım zaman zaman tamamen durdu.

Erzincan'da gece saatlerinde etkili olan yağmur yerini yükseklerde kar yağışına terk etti. Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan Geçidi'nde kar yağışı ve tipiye karşı hazırlıksız yakalanan araç sürücüleri ulaşım sırasında zor anlar yaşadı. Birçok araç sürücüsü kaygan yolda ilerleyemeyip yol kenarına araçlarını çekerek saatlerde beklemek zorunda kaldı.

Meydana gelen kazalarda araçların trafiği engellememesi için karayolları ekipleri iş makineleri ile sürücülere destek vererek araçları yol kenarlarına çekti. Karayolları ekipleri, halen kar küreyiciler ile yolları kardan temizleyip tuzlama çalışması yaparak ulaşımı açık tutmaya çalışıyor.

Polis ekipleri ise kar ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüleri durdurup karayolları ekiplerinin çalışmalarının tamamlamasından hemen sonra hareket etmeleri konusunda uyarıyor.

Refahiye’de kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti

Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı etkiliyor. Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Refahiye ilçesinde çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi geliyor.

Sivas istikametinden Erzincan’a gitmek isteyen çok sayıda araç sürücüsü dinlenme tesislerinde kar yağışı dininceye ve karayolları ekipleri yolları açıncaya kadar zorunlu mola verdiler.

Kar, kimilerinin de yüzünü güldürdü

Kar ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüler ulaşımda yoğun problem yaşarken, yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzincan’ın Refahiye ilçesinde traktör sürücülerinin ise yüzünü güldürdü. Sakaltutan ve Kızıldağ Geçidi'nde kar yağışı sebebiyle yolda ilerlemekte zorluk çeken araçlar belirli bir ücret karşılığı ile traktörlerle çekildi.

Traktör sürücülerinden Emin Daşdemir, “Yolda kalan ağır tonajlı araçları traktörlerle çekiyoruz. 3-4 kilometrelik mesafeye 200 TL civarında para alıyoruz. Kar yağışı da bizim yüzümüzü güldürdü. Para kazanıyor, evimize ekmek götürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.