habernediyor.com

AFAD gizemli köyde incelemelere başladı

YAŞAM

Siirt kent merkezine bağlı Meydandere köyünde yer altından birtakım sesler geldiğine yönelik iddialar üzerine, AFAD tarafından köye konumlandırılan ivmeölçer sistemiyle köydeki sarsıntılar 7 gün 24 saat izlenecek.

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun'un başkanlığında, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan jeoloji yüksek mühendisleri Aytaç Apak ve Turgay Kuru, jeofizik yüksek mühendisi Kudret Tekin ile AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı olan jeoloji mühendislerinden oluşan bir ekip, köyde çeşitli incelemeler yaptı.

7 gün 24 saat izlenecek

Köyün çeşitli noktalarında incelemelerde bulunan ve köyün muhtarı Necmettin Baykara'dan detaylı bilgiler alan ekipler, köyde yaşanabilecek depremin yanı sıra yapay ve doğal sarsıntıların anında AFAD'a iletilmesi için ivmeölçer sistemi kuruldu. Bölgedeki muhtemel sarsıntılar kurulan sistem sayesinde 7 gün 24 saat boyunca takip edilecek.

Zeminin profili çıkarılacak

Köyün çeşitli noktalarında toplam 48 kanallı sismik cihazla ölçü alan AFAD ekipleri, yer altının 100 metreye kadar derinliğinde zeminin profilini çıkaracak. 

Ekiplerin, yer altından çeşitli ses geldiğini bildiren Tillo ilçesine bağlı olan Akyayla köyünde de inceleme yapacağı bildirildi.

"Herkes rahatlıkla işitiyor"

Yer altından yüzeye kadar ulaşan seslerin yurttaşları korkuttuğunu ifade eden muhtar Baykara, “Köyün altından mayın patlıyormuş gibi sesler geliyor. Çok garip sesler. O sırada tüm köy sakinleri tedirginlik yaşıyor. Köydeki her yer sallanıyor, yaşanan sallantıdan dolayı herkes korkuyor. Gece herkes yataklarına çekiliyor, saat 02.00 sıralarında birden mayın sesi gibi sesler geliyor. Burada yaşayan herkes korkudan yataklarından fırlıyor. Şu an tüm köy halkı olarak endişe içindeyiz. 2-3 defa oldu, herkes rahatlıkla işitiyor. Bunun asıl sebebinin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.