habernediyor.com

Türkiye yarı finalde

SPOR

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, megakent İstanbul'da gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası'nın çeyrek final karşılaşmasında Fas'ı 4-1 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

TFF'nin (Türkiye Futbol Federasyonu) 'Türkiye Futbol Oynuyor' adlı projesi çerçevesinde desteklediği, TBESF (Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu) çatısı altındaki Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, megakent İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Kupası'nın çeyrek final müsabakasında Fas ile kozlarını paylaştı.

TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisleri'nde oynanan mücadeleye etkili bir başlangıç yapan ay-yıldızlılar, 11'inci dakikada Rahmi Özcan'ın golüyle öne geçti: 1-0 

Karşılaşmanın ilk devresi de bu skorla sona erdi.

Özbekistan ile yarı final oynanacak

İkinci devrede de etkili oyununu devam ettiren milliler, 28'inci dakikada Ömer Güleryüz ve 34'üncü dakikada ise Kemal Güleş'in golleriyle farkı üçe yükseltti. Fas, 48'inci dakikada bir gol bularak umutlansa da milliler, Kemal Güleş ile 50+1'inci dakikada bir gol daha kaydetti ve sahadan 4-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Milli oyuncular maçın ardından çok büyük bir sevinç yaşadı.

Yarı finale çıkan Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, yarı final karşılaşmasında Özbekistan ile kozlarını paylaşacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.