habernediyor.com

Bahçeli: “Hainlere mübah olan neden Türkiye’ye günah?” 

SİYASET

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında partisine hitap ederken gündeminde S-400 vardı. Bahçeli, ABD yönetiminin yeni yaptırımlar ile Türkiye’yi tehdit ettiğini söylerken “Bu kadar mı korkuyorlar bizden?” ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında TBMM’de kürsüdeydi. Partisi nezdinde tüm ülkeye hitap eden Bahçeli’nin gündeminde S-400 başta olmak üzere son gelişmeler vardı.  

Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan MHP Lideri, “Uyanık bir zihnin yol göstericiliği altında siyaset ve dava mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. MHP, Türkiye’nin beka siperi, Türk milletinin sesidir. Önümüzü kesmek isteyenler var ve gelecekte de olacak. Onları, bir kez daha boş hayaller ile baş başa bırakacağız. Doğru duracağız ve milletimizin derdi ile dertleneceğiz. Bizler, Türkiye sevdalısıyız.” şeklinde konuştu. 

Erdoğan-Putin görüşmesi hakkında 

Rusya ile iş birliği alanlarının uçak motorlarını kapsayacak biçimde genişleyecek olmasının her ülkenin de çıkarına olduğunu belirten Bahçeli, özellikle Suriye konusunda Rusya ile kalıcı bir çözüm bulmanın vaktinin geldiğini kaydetti. 



“Ülkemizin şerefini çiğnetmeyiz” 

Bahçeli: “Türkiye olarak neyi ne zaman nasıl ve ne şekilde alacağımızın hesabını yalnızca Türk milletine vereceğimizi herkes öğrenmeli. ABD yönetimi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ederken bizler, yaptırım var diye ülkemizin şerefini çiğnetmeyiz.” 

ABD ile S-400 gerilimi hakkında 

Bahçeli: “Ülkemize gelen S-400 sistemi ile ilgili tavrımız, tavizsiz şekilde sürüyor. Bunu cümle aleme ilan ettik. ABD, yaptırım kararı uygulayacakmış. Devletimizin egemenlik vasfından vazgeçmesini dileyenler ya iradesiz mahluklardır ya da iş birlikçidir. Palavracıların, patolojik siyasilerin neyi önerdiğinin bizim için önemi yoktur. ABD yönetimi, yeni yaptırımları ile bizleri tehdit etmektedir. Varsın etsinler. Biz buna alışkınız. Fakat kimsenin böyle bir şeye teşebbüs etmesine izin vermeyiz. ABD, silah almayalım diye ülkemize gözdağı verirken Suriye’de ne işler çevirdiğini söylüyor mu Hainlere mübah olan neden Türkiye’ye günah?” 



“Biden bu kadar mı korkuyorlar?” 

Devlet Bahçeli, ABD’nin ülkü ocaklarına karşı takındığı tavra tepkisini şu cümlelerle dile getirdi: “Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Ülkücülerin varlığından bu denli mi kabuslar görüyorlar ya da bizlerden ürküyorlar? Ülkü ocaklarımızda yetişmekle iftihar eden bir genel başkanım. Dünyaya bir kez daha gelsem yine aynı hareketin ferdi olurdum. Elinizden geleni yapın. Bizim ülkü ocaklarımızdan kahramanlar, adam gibi adamlar, şehitler çıkar. Çıkmayacak kişiler ise hainler ve teröristlerdir. İlle de terörist arıyorlarsa Pensilvanya’ya baksınlar diyeceğim fakat bunlar baktıkları yerde yalnız kendilerini görecekleri için nafile olacak.” 

Fahiş fiyatlar hakkında 

Bahçeli: “Et, yumurta, süt ürünlerinin fiyatlarından samimi olarak şikayet eden kardeşlerime lafım yok. Fırsatçıların üzerine gidiliyor ve bu konuda hesap soruluyor. Gereken yapılıyor. Fakat vatandaşlarımızın çabalarını istismar edip de pireyi deve yapan teröristlerin acıklı maliyetini hatırlatmak da görevimiz. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Ülkemizin en büyük sorunları bölücülük ve terördür.” 



“Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur” 

“Sözde Kürt sorunu” tartışmasına da değinen Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını ve Kürtleri sorun olarak gören zihniyetin CHP ve İP olduğunu dile getirdi. 

“Hükümet sistemi güçlenerek devam etmeli” 

Bahçeli: “Cumhurbaşkanlığı sistemi güçlenerek devam etmelidir. Cumhur İttifakı ahlakı ile 2023 senesinde lider ülke olarak Türkiye’nin müjdesini herkese vereceğiz. Artık laiklik tartışmaları bir kenara bırakılmalıdır. Erken seçim, baskın seçim ya da seçimlerin öne çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Herkes hesabını 2023 senesine göre yapmalıdır.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.