habernediyor.com

Bakan duyurdu: SGK ile TEB arasında ek protokol imzalandı!

SAĞLIK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında ilaç teminine ilişkin ek protokol imzalandığını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların sağlık hizmetinden kesintisiz olarak faydalanabilmesi ve ilaç teminin aksamaya uğramamasını sağlamak üzere eczanelerde ilaç teminine ilişkin imzalanan protokolün süresinin uzatıldığını duyurdu. 

Bakan Selçuk, eczanelerde ilaç teminine ilişkin protokolün 31 Mart itibarıyla sonlandığını hatırlatarak, bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında ilaç teminine ilişkin ek bir protokol imzalandığını ifade etti. 

"Eczanelerimizle ilaç teminine ilişkin imzaladığımız protokolümüzün süresini uzattık"

Ek protokolün kapsamına ilişkin, "Eczanelerimizle ilaç teminine ilişkin imzaladığımız protokolümüzün süresini uzattık." ifadesini kullanan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde mutabakata varılan mevcut protokolün yeni bir protokol imzalanıncaya kadar geçerli olacağını belirtti. 

Selçuk, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında, yeni protokol görüşmeleri sürecinin ertelenmesi konusunda mutabakata vardık. Vatandaşımızın sağlık hizmetinden kesintisiz olarak yararlanabilmesi ve ilaç teminin aksamamasını sağlamak için mevcut protokolümüzün süresini uzattık. Bunun için de SGK ile Türk Eczacıları Birliği arasında ek bir protokol imzaladık." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.