habernediyor.com

Riverdale Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

KÜLTÜR-SANAT

2017 yılında yayına başlayan dram ve gerilim dolu gençlik dizisi “Riverdale” hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, oyuncuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

2017 yılında, “Archie Comics” in bir karakteri üzerinden yaratılan dizi, Roberto Aguirre-Sacasa tarafından oluşturulmaya başladı. Lee Toland Krieger tarafından yönetilen dizi, Roberto Aguirre-Sacasa tarafından yazıldı.

Çekimleri Vancouver, British Columbia, Kanada’da gerçekleşen Riverdale, hikayesini ana karakterleri  Archie, Betty ve Veronica'dan alıyor. Küçük bir kasaba olan Riverdale'in uzaktan görünen sessiz sakin halinin altında yatan karanlığa odaklanıyor. Dizinin yıldız oyuncuları arasında; K. J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes ve Cole Sprouse yer alıyor.

Dizinin yapımcıları arasında; J.B. Moranville, Greg Berlanti, Sarah Schechter, Jon Goldwater ve Roberto Aguirre-Sacasa yer alıyor. Stephen Jackson ve David Lanzenberg ise dizinin görüntü yönetmenliğini gerçekleştiriyor.

Riverdale dizisi konusu

Çok tatlı ve yolunda gitmeyen hiçbir şeyin olmadığı bir kasaba olan Riverdale’deyiz.Dışarıdan herkes, huzur dolu yaşam için bu kasabada yaşamayı istemektedir. Ancak bu kasabada tuhaf olaylar da meydana gelmektedir. Bu kasabada yaşayan ve bu kasabada okula giden lise öğrencisi Jason, serinlemek için girdiği nehirde boğulunca olanlar olur. Jason'ın cesedi tüm aramalara rağmen bulunamaz ve kaybolur.

Bu olay karşısında iyice gerginleşen Kasaba halkı, Veronica Lodge’u selamlar. New York şehrinden Riverdale'ye gelen Lodge, psikoloji bozuk bir şekilde kasabadadır. arkadaşları yeni gelen Veronica ile ilgilenir ve aralarına alırlar. Artık bu gruba katılan Lodge, bu kişilerle bir takım olaylara karışacaktır. New York’ta bir maceradan çıkan Veronica, Riverdale’de yepyeni bir maceraya girecektir.

Riverdale dizisi ödülleri

Dizi, yayına girdiği 2017 yılında bir çok ödül kazandı. “Satürn Ödülleri” nden Riverdale, “En İyi Aksiyon-Gerilim Televizyon Dizisi” ve “En İyi Çıkış Yapan Performans” ödülleri kazandı.

2017 Teen Choice Ödülleri’nde ise; En İyi Drama Dizisi, En İyi Çıkış Yaoan Dizi gibi ödüllerle toplam 8 ödül kazandı.

2018 ve 2019’da da Riverdale, toplamda 22 ödül kazandı.

Riverdale dizisi sezonları

İlk olarak 26 Ocak 2017’de yayına giren dizi, 5 sezonuyla sevenlerine merhaba diyecek! Ayrıca dinin merakla beklenen 6. Sezonu da yayınlanmadı. Dizi, CW kanalı üzerinden yeni bölümlerini yayınlıyor. Türkiye’de ise dizinin bölümleri Netflix üzerinden takip edilebiliyor.
1. Sezon, 26 Ocak 2017’de yayınlandı, 11 Mayıs 2017’de sona erdi. Sezon,13 bölüm sürdü.
2. Sezon, 11 Ekim 2017’de yayınlandı. 16 Mayıs 2018 sona erdi. Sezon, 22 bölüm sürdü.
3. Sezon, 1o Ekim 2018’de yayınlandı. 15 Mayıs 2019’da sona erdi. Sezon, 22 bölüm sürdü.
4. Sezon 9 Ekim 2019’da yayınlandı. 6 Mayıs 2020 sona erdi. Sezon, 19 bölüm sürdü.
5. Sezon, 20 Ocak 2021’de yayınlandı. Sezon, devam ediyor. Ayrıca sezonun 19 bölüm sürmesi planlanıyor.

Riverdale dizisi oyuncuları

2017 yılından bu yana devam eden dizide; Tutkulu ve kendisiyle çelişen bir genç olan Archibald "Archie" Andrews karakteri, K. J. Apa canlandırıyor.

Archie’nin yakın arkadaşı, zeki ve iyi biri olanElizabeth "Betty" Cooper karakterine Lili Reinhart hayat verirken, Veronica "Ronnie" Lodge karakterini Camila Mendes ve Forsythe "Jughead" Jones karakterini, aynı zamanda dizinin anlatıcısı da olan Cole Sprouse canlandırıyor.

Hermione Lodge karakterini Marisol Nichols, Cheryl Blossom karakterini Madelaine Petsch, Alice Cooper karakterini Mädchen Amick ve Frederick "Fred" Andrews karakterini Luke Perry canlandırıyor.

IMDB’de Riverdale dizisi

IMDB, Riverdale dizisine 10 üzerinden 6,9 puan verdi.

Riverdale izle

Riverdale Fragmanı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.