habernediyor.com

Milli Mücadele kahramanı Kara Fatma’nın hikayesi, sinemaseverlerle buluşuyor!

KÜLTÜR-SANAT

Kurtuluş Savaşı’nın sembol isimlerinden ve milli mücadelenin kadın kahramanlarından Üsteğmen Kara Fatma’nın hayatı, beyazperdede izleyiciyle buluşacak. Film yapımı hakkında açıklama, Milli Mücadelenin Kahraman Kadınlarını Anma, Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapıldı.

Milli mücadele döneminin sembol isimlerinden üsteğmen Kara Fatma’nın hayatı ve mücadele esnasında kadınların gösterdikleri fedakarlıklar, beyazperdeye aktarılıyor. araştırmacı yazar İlknur Bektaş'ın senarist olarak hikayesini kaleme alacağı film hakkında açıklama, Milli Mücadelenin Kahraman Kadınlarını Anma, Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapıldı.

Kadınların dayanışma ve fedakarlık hikayesi anlatılacak

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun destekleyeceği film projesi, araştırmacı yazar ve aynı zamanda derneğin başkanı olan İlknur Bektaş'ın hikayesiyle uyarlanacak. Milli mücadele kahramanlarının emek ve fedakârlıklarının daha çok hikayede yer alması gerektiğini belirten Bektaş, ülkenin kurulmasına kadınların emeğinin olduğunu ve bunun üzerine emeğin, dayanışmanın ve fedakarlığın anlatılacağı bir film projesine başlandığını belirtti.

Projenin duyulması için 8 Mart, özellikle seçildi

Film projesiyle beraber Kara Fatma'yı, Gördesli Makbule'yi, Bigadiçli Nazife'yi, Kılavuz Hatice'yi, Halime Çavuşu, Rahime Kaptanı, Nene Hatun’u anacaklarını belirten Bektaş, kadınların tarihte unutulmaz emek ve başarılarını dünya ile paylaşmayı duyurmak için, 8 Mart gibi özel bir günü özellikle seçtiklerini söyledi. Ayrıca Milli Mücadele kahramanlarından Fatma Seher'in hayatını ele aldığı "Milli Mücadele'de bir kadın üsteğmen: Kara Fatma" adında bir kitabı da bulunan Bektaş, filmin hikayesini Üsteğmen Kara Fatma ve onun etrafındaki kadınların ve dönemin kalbinden geçtiğini belirtiyor. Filmin yapımı için heyecan duyduğunu belirten Bektaş, kadınlara destek olduğunu söyleyen tüm saygın kurum, kuruluş ve kişilerin de proje için yanlarında bulunması konusunda çağrı yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.