habernediyor.com

Kuzey Kore yanlısı gazeteden ödülleri toplayan "Parazit"e övgü yağdı!

KÜLTÜR-SANAT

Japonya'da çıkan Kuzey Kore yanlısı bir gazete, 4 Oscar kazanarak tarihe geçen "Parazit" filmini "Güney Kore gerçeklerini çok iyi yansıtıyor" diyerek bir "şaheser" olarak tanımladı.

Japonya'da çıkan ve Kuzey Kore yanlısı yayımlar yapan Choson Sinbo gazetesi, Güney Kore yapımı olan "Parazit" filmini yere göğe sığdıramadı.

Dünyanın en prestijli film ödülleri olan ve "Oscarlar" olarak da bilinen Akademi Ödülleri'nde "en iyi film" ödülünü alan ilk Amerikan yapımı olmayan film olmayı başaran "Parazit" filmi, dünyanın dört bir yanından övgü toplamıştı. En iyi direktör, en iyi orijinal senaryo ve en iyi uluslararası film ödüllerini de alarak 4 Oscar alan Parazit, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından çekilmişti. 

Övdü ama nasıl övdü?

Choson Sinbo ise Parazit için "Domuz veya köpek olarak tanımladıkları kalabalıkların sırtından geçinen bir grup tefecinin gerçeklerini ortaya koyan bir şaheser" ifadelerini kullanarak Parazit'e övgüler dizdi. Kuzey Kore-Güney Kore çekişmesine ilginç bir açıdan malzeme yapılan film hakkında Choson Sinbo gazetesi, güneydeki "rakiplerinin hayatının gerçeklerini çok net bir şekilde aktarıyor" dedi.

Parazit, oldukça zengin Park ailesiyle fakir Kim ailesinin hikayesini anlatıyor ve Asya'nın en büyük 4. ekonomisi olan ülkedeki gelir adaletsizliğini çok iyi yansıtıyor. Toplumsal eşitsizliği çok iyi bir şekilde aktaran film, tüm dünyadaki sinemaseverler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Başka bir site de Parazit'i konuşmuştu

Filmin Haziran 2019'da Güney Kore'de gösterime girmesinden kısa bir süre sonra Kuzey Koreli internet sitesi DPRK Today, filmin "insanların kapitalist sistemin çürümüş, bozuk, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir ve geleceğe dair hiçbir umudun kalmadığı bir topluma yol açtığını fark etmelerine yardımcı olduğunu" söylemişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.