habernediyor.com

Ankara Erimtan Müzesi’nde sergilenen ‘Rafaello Opera Omnia’ sergisini gezdik!

KÜLTÜR-SANAT

Ankara Kalesi’nde bulunan ve Erimtan Müzesi’nde sergilenen “Rafaello Opera Omnia” sergisini, HaberNeDiyor.com ekibi olarak sizler için gezdik…

İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Raicom’un dünya çapında başlattıkları “Opera Omnia” projesi kapsamında, Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarı Raffaello Sanzio’nun eserleri bir sergi haline getirildi.

Raffaello’nun RAI arşivlerinde bulunan fotoğraflarının bir arada bulunduğu “Raffaello Opera Omnia” sergisi, Ankara Kalesi’nde bulunan Erimtan Müzesi’nde sergileniyor. 18 Aralık 2020’de müzede açılan “Raffaello Opera Omnia” sergisi, 14 Mart’a kadar Erimtan Müzesi’nde gezilebilecek.

Sergide ayrıca, interaktif bir sergi de bulunuyor

Raffaello’nun portreleri, özel düzenlenen arkadan ışıklandırma ve destek sistemleriyle sanatseverler tarafından incelenebiliyor. Ayrıca interaktif bir multimedya kurulumu sayesinde Raffaello’nun hayatı ve eserleri dijital olarak da görülebiliyor. İtalya’yı fetheden sergi, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği girişimiyle Türkiye’ye getirildi.

Küratörlüğünü sanat tarihçisi Prof. Antonio Paolucci’nin gerçekleştirdiği ‘Rafaello Opera Omnia’ sergisinde, 500. vefat yıldönümünde anılan Raffaello’nun 14 gerçek boyutlu reprodüksiyonları yapılmış tabloları, sanatseverlerle buluşuyor. İlk olarak Tunus’ta açılan sergi, Ankara’nın ardından Helsinki ve Priştine’de de sergilenecek. 

Raffaello Sanzio da Urbino kimdir?

Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarı olan Raffaello Sanzio da Urbino, 1483 doğumludur.  Michelangelo ve Leonardo da Vinci ile birlikte, bu dönemin geleneksel üçlüsü olarak büyük üstatlarını oluşturmaktadır.

Raffaello’nun çalışmaları, şekillerin belirginliği, eserlerinin zenginliği ve insan ihtişamın neoplatonic (Platon’un insan hakkındaki fikirleri) fikirlerinin ifadesindeki görsel başarıları sebebiyle takdir görmektedir. Avrupa'da klasik ressamlığın temelini atmıştır.  

Raffaello, 37. doğum gününde, 6 Nisan 1520'de Roma'da hayatını kaybetmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.