habernediyor.com

Türk F-16'lar, Azerî semalarından mesaj verdi!

GÜNDEM

Azerbaycan'ın Gence şehri üzerinde uçuş gerçekleştiren Türk F-16'ları, Ermenistan'a mesaj verdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Kafkas İslam Ordusu mücahitleri tarafından Ermeni ve Bolşevik çetelerin ellerinden kurtarılışının 102. sene-i devriyesi sebebiyle Türk F-16 uçakları Azerbaycan'ın Gence şehrinin semalarında görkemli bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Türk F-16'ların gösteri faaliyetine ilişkin bilgi veren ve beraberinde gösteriye ait fotoğrafları servis eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Ermeni ve Bolşevik çetelerin ellerinden kurtarılışının 102. sene-i devriyesi dolayısıyla "kurtuluş günü etkinlikleri" düzenlendiğini ve etkinlikler çerçevesinde özel uçuşlar gerçekleştirildiğini bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Türk F-16 savaş uçaklarının gösterisinden duyulan memnuniyeti de ifade etti.

Türk F-16 savaş uçaklarının gösterisini büyük ilgiyle karşılayan Genceliler, ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla Türk F-16 pilotlarını selamladı.

Gence kenti semalarında gösteri yapan Türk F-16 savaş uçaklarına Azerbaycan savaş uçakları da bir süreliğine eşlik etti.

Bakü'nün Ermeni ve Bolşevik çetelerin ellerinden kurtarılışının 102. yıl dönümü kutlamalarında Türkiye ve Azerbaycan ordularına ait askerî helikopterler de ortak gösteri uçuşu yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.