habernediyor.com

Salda Gölü davasında ara karar çıktı

GÜNDEM

Salda Gölü'nde 'millet bahçesi' inşa edilmesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Isparta İdare Mahkemesi tarafından verilen ara karar açıklandı. Mahkeme, 5 gün içinde proje ve ihaleye ilişkin tüm belgeleri istedi.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatıları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi' ihalesi, Yeşilova'da yaşayan 5 kişi tarafından yaklaşık bir hafta önce yargıya taşındı.

Isparta İdare Mahkemesi, Millet bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davaya ilişkin ara karar verdi.

Isparta İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'den ihale onay belgesi, ihale onay belgesi düzenlendikten sonra gerçekleştirilen şlemler, ihale kararının hangi idari makam/merci tarafından alındığı ve onaylandığına dair tüm belgeleri talep etti.

Ayrıca ihale kararını onaylayan şube veya birimin, ihaleye ilişkin durumu detaylı bir şekilde izah etmesi de istnedi. 

Isparta İdare Mahkemesi, söz konusu tüm belgelerin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 20/A-f maddesi uyarınca davanın ivedi yargılama usulüne tabi olması nedeniyle ara karar süresinin 5 gün olmasına oy birliği ile karar verdi.

Millet bahçesi projesine ilişkin davayı açan Yeşilova sakinlerinin avukatı Münip Ermiş, bu tür davalarda idareye verilen cevap süresinin normalde 30 gün olduğunu ancak acil bir durum olması nedeniyle bu davada sürenin 5 güne indirildiğini kaydetti.

Ermiş, "Çünkü bu süre kısaltması daha çok yürütmenin durdurulması taleplerinde söz konusu oluyor. 5 gün içerisinde Bakanlık ve TOKİ'nin yanıtları vermesi ve tüm ihale dosyalarını, projeleri mahkemeye göndermesi gerekiyor. 5 gün sonra mahkeme, tekrar toplanarak yürütmenin durdurulmasıyla ilgili karar verecek." diye konuştu. 

"Hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesi projesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Burdur'a 6 ay önce gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşların alana ilişkin şikayetlerini dinlediğini belirten Kurum, "Çöplerin buralarda adeta dağ oluşturduğunu dinledik. Burada araçlar kıyıya kadar gelip buradaki doğaya zarar veriyor, gelenlerin de buraları gezmesini engelliyordu." demişti. 

Bakan Kurum, "Kaçak yapıları yıktık, 500-600 metrelik bantta hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Günlük konaklamaya müsaade edilmeyecek. Salda hepimizin, Salda hep güzel kalacak. Vatandaşlarımıza bu alanla ilgili hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.