habernediyor.com

Karlov suikastı davasında karar açıklandı

GÜNDEM

19 Aralık 2016 yılında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesi davasında karar açıklandı. Karara göre, 28 sanıklı davada 5 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da FETÖ’cüler tarafından düzenlenen suikastla öldürülmüştü.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada suikasta ilişkin, karar açıklandı.

5 kişiye müebbet!

Mahkeme kararına göre, davada yargılanan 3 sanık hakkında 2’şer, 2 sanık hakkında da 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı verildi.

Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın ‘örgüt abisi’ olduğu belirtilen Şahin Söğüt ise 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Suikastın talimatını da Altıntaş’a söylediği belirlenen Salih Yılmaz’a, 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Karlov'la ilgili örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın, ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.

FETÖ'nün mahrem istihbarat yapılanmasında görevli olduğunu belirtilen Hüseyin Kötüce, ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Firarilerin dosyaları ayrıldı

Mahkeme, sanıklar Ramazan Yücel ve Hayreddin Aydınbaş'a 10 yıl 6'şar ay, sanıklar Ayşe Söğüt ve Kaan Bülbül'e ise 9’ar yıl, sanıklar Hasan Tunç, Sercan Başer ve Ufuk Gül’e 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

6 sanığın beraatına hükmeden mahkeme, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, Şerif Ali Tekalan ve Emre Uslu'nun da bulunduğu firari 9 sanığın dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.