habernediyor.com

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

GÜNDEM

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından video mesaj paylaştı. Koca, "Tedbirlere uyum gittikçe azalıyor." diyerek yurttaşları uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

"Tedbirlere uyulmuyor"

Fahrettin Koca, salgına yönelik olarak uygulamaya konulan tedbirlere uyumun gittikçe azaldığını söyledi. Koca ayrıca, ülkemizde an itibarıyla 14 milyon dozdan fazla aşının yapıldığını kaydetti.

"30 milyon BioNTech aşısı gelebilir"

BioNTech aşısına ilişkin konuşan Koca, "1,4 milyon doz elimize ulaştı. Bu, önümüzdeki ay başında 4,5 milyon dozu bulacak. Buna ek olarak, 30 milyon dozdan oluşan opsiyonlu bir anlaşma da yapıldı." dedi.

"Mayıs ayına kadar 100 milyon doz gelecek"

Bugün 10 milyon dozluk aşı daha geldiğini belirten Bakan Koca, "Yurt dışından getirilerek kullanıma aldığımız aşı sayısı toplam 18 milyon dozdan fazladır. Bugün, 10 milyon doza denk gelen, dolumu ülkemizde yapılacak olan aşı elimize ulaşmış durumdadır. Mayıs ayı sonuna kadar toplamda 100 milyon dozun ülkemize ulaşmasını bekliyoruz." sözlerini sarf etti.

"Sputnik V aşısını da kullanabiliriz"

Rusya'da geliştirilen Sputnik V aşısının da ülkemizde kullanılacağını dile getiren Fahrettin Koca, "Tedariki için görüşmeler yapılıyor. Test süreci bittikten sonra uygun olduğunu görürsek, yaygın kullanımına başlanacak." ifadelerini kullandı. 

"Dünyanın en yenilikçi aşı adayı"

Yerli aşı çalışmalarına değinen Koca, "Son gönüllümüzün ikinci doz aşısı 9 Nisan tarihinde uygulanacak, nisan ayı sonunda, son aşama olan Faz-III'e geçilecek. Türkiye bugün, virüs benzeri parçacık aşısının Faz-I denemelerine başladı. Bu aşı türü, dünyadaki en yenilikçi aşı adaylarından biridir." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.