habernediyor.com

Ekipler şaşırıp kaldı! Van'da 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi

GÜNDEM

Van’ın Gürpınar ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 1 milyon dolarlık banknot yakalandı.

Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı, Gürpınar’dan Edremit’e gitmekte olan bir taksinin durdurulduğunu ve taksideki müşterinin üzerinde arama yapıldığını açıkladı.

1 milyon dolarlık banknot

Van Valiliğinden gelen açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığı Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından elde edilen istihbari çalışmalar sonucunda 18 Nisan 2022’de Gürpınar’dan Edremit ilçesine hareket halinde olduğu belirlenen bir ticari taksi durdurularak, araçta bulunan müşterilerin üzerinde gerçekleştirilen aramada, ABD Merkez Bankası’nın bastığı ve ABD’li bazı iş insanlarına koleksiyon olarak verildiği bildirilen 1 milyon dolar değerinde banknotlardan biri ele geçirilmiştir. Yakalanan banknotun gerçek olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Van Şubesi’ne yollandığı ve gönderilen raporda banknotun gerçek olduğu bildirilmiştir. Olayın şüphelileri C.S ve Z.S adlı şahıslar gerekli işlemler için adli makamlara sevk edilmişlerdir. Bölgemizde halkımızın güvenliği ve huzurunu sağlamaya ilişkin operasyonlar, halkımızın desteğiyle daha da kararlı ve güçlü bir şekilde aralıksız devam edecektir.” sözlerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.