habernediyor.com

Uzaya gidecek isimler belli oldu: Bakan Varank duyurdu

BİLİM-TEKNOLOJİ

Türkiye’nin uzay çalışmaları devam ediyorken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan konu ile ilgili bir açıklama geldi. Uzaya gidecek adayların belirlendiğini ifade eden Varank, “Adaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak” dedi.

Türkiye Uzay Ajansı tarafından geçtiğimiz senelerde uzay hedefleri açıklanmıştı. Hedeflerin öncelikli listesinde ise ilk defa bir Türk astronotunu uzaya yollamak bulunuyordu. Birçok kişi tarafından ilk Türk astronotun kimler olacağı da merak ediliyordu.

30 kişiden 10’u kadın

Binlerce kişinin içerisinde 30 kişi seçilerek uzaya gitmek üzere eğitim görecek. Öte yandan 30 aday içindeki 10 kişinin de kadın olduğu ifade ediliyor.

Astronomi, tıp, fizik ve mühendislik alanlarından seçilen adayların, katılım sağladıkları projelerden gerçekleştirdikleri spora kadar bütün özellikleri belirleyici unsur olarak incelendi. Seçilen kişilerin uzun bir eğitim sürecine tabii tutulacağı ifade edilirken eğitimlerin büyük bir oranda ABD’de gerçekleştirileceği ifade edildi.

Adaylar belirlendi

Bu noktada uzaya gidecek olan ilk Türk astronotların belirlendiğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Adaylarımız belli. İsimler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.