habernediyor.com

Amazon’da işten çıkarma rüzgarı

BİLİM-TEKNOLOJİ

Bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntılar Amazon'u da vurdu. Teknoloji şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, 18 binden fazla personelin işten çıkarılacağını belirtti.

Dünya genelinde etkisi gösteren ekonomik sıkıntılar ve enerji krizleri online alışveriş sitesi Amazon'u da etkisi altına aldı. Geçtiğimiz aydan başlayarak teknoloji ve kurumsal alanlarda görev yapan 10 bin kişiyi çıkarma kararı veren şirket, revizeye giderek sayıyı 18 bine yükseltti.

“Bazı alanlar daha fazla etkilenecek”

Amazon CEO'su Andy Jassy, firma genelinde yapılan işten çıkarmaların 2023 senesine sarkacağını duyurmuştu. Yapılan son açıklamalara göre, 18 binden fazla personelin işten çıkarılacağı açıklandı.

Edinilen bilgilere göre, işten çıkarmalar hakkında konuşan Jassy, "Kasım ayında ve bugün belirttiğimiz verilere göre, 18 bin kadar personelin işten çıkışını yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Bazı alanların işten çıkarmalardan daha fazla etkileneceğini aktaran Jassy, “İşleri sonlandırılacak olan personellerin büyük bir kısmı Amazon mağazalarında çalışanlar, teknoloji ve deneyim (PXT) organizasyonunda bulunanlar arasından olacak” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.