En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

ABD'de Laura Kasırgası şiddetini artırıyor

DÜNYA 29.08.2020, 01:58

ABD'nin Louisiana eyaletini Laura Kasırgası vurdu…

Edinilen bilgilere göre meydana gelen kasırgada en az 6 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişide yaralandı.

Yetkililer, saatte 240 km'ye ulaşan Laura Kasırgası’nın şiddetinin 4'üncü kategoriye kadar çıkabileceğini söyledi.

500 bin kişi tahliye edildi

Laura Kasırgası sadece ABD'nin ve Meksika'nın körfez kıyılarını vurmadı,  kıyıdan uzak Louisiana ve Teksas iç kesimlerini de etkisi altına aldı.

Kasırga sonrası Lake Charles kentinde binaların ağır hasar gördüğü belirtilen açıklamada, bazı noktalarda yaklaşık 500 bin insanın tahliye edildiğinin de altı çizildi.

4 hortum meydana geldi

Laura kasırgası meydana geldiği bölgelerde aynı zamanda 4 tane güçlü hortum oluşturdu. Louisina'yı terk eden Laura Kasırgası, bu sabah itibariyle tropikal özelliklerini yitirerek Arkansas'a doğru yol almaya başladı.

Beşinci kategoriye çıkabilir uyarısı

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Louisiana Valisi John Bel Edwards, hava aydınlandıktan sonra fırtınanın binalara daha çok hasara neden olduğunu ve selin zararının ise beklenildiğinden az olduğunu belirtti.

Yetkililer, Laura Kasırgası’nın iç bölgeleri terk etmeye başladığını ve hızının düştüğüne belirtirken, kasırganın ilerlediği bölgelerde 5’inci kategoriye geçmesinden endişe duyuyor. Fırtınaların, saatte 254 kilometre hıza ulaşması durumunda 5’inci kategoride sayılıyor.

Yorumlar (0)